2016. március 14., hétfő

Rántott csirkemell



Ez a vasárnapi ebéd mindig tökéletes, akár paleosan, akár hagyományosan esszük.

A hús "bundája" isteni, gyorsan elkészíthető, hiszen csak egy panír elem van benne.
A köret tetszés szerint változtatható, nekem most ezek voltak a kamrában.

Hozzávalók:
Csirkemell
utifűmaghéj + szezámmag

Köret:
paszternák

Lilakáposzta
édesítőszer
hagyma
kacsazsír
só, bors, kömény, ecet
pici víz

Először a lilakáposztát kezdem el, hiszen az tart a legtovább.
Kacsazsíron megdinsztelem az apró kockákra vágott hagymát, majd a besózott és kinyomkodott káposztát rárakom. Együtt pirítom őket egy kis ideig, sózom, borsozom, köménymagot szórok rá és felöntöm annyi vízzel, hogy a káposzta feléig érjen. Fedő alatt takarékon párolom.
Amikor megpuhult, ecetezem, tetszés szerint édesítem.

A paszternákot karikákra vágva sós vízben felteszem főni, amikor megpuhul összetöröm.

A csirkemelleket szeletelem, sózom és utifűmaghéj és szezámmag keverékébe forgatom, kacsazsírban vagy kókuszzsírban kisütöm.

Nálunk ma volt még egy kis sült édesburgonya is hozzá.


A bundát Szemirámisznál láttam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése