Alapvetően törekszem arra, hogy új ételeket "kreáljak", de ha egyszerűen megtudok főzni egy régen megszokott ételt új, nekem is megfelelő alapanyagokból, akkor természetes, hogy megfőzöm.
Így volt ez a pásztor pitével is. A krumpli könnyen kicserélhető édesburgonyára, zellerre, paszternákra, fehérrépára.
A húsból azokat a zöldségeket, amiket nem ehetünk kihagyni, helyettesíteni olyannal, amit igen.
Ahogy én csináltam:
Hozzávalók:
70 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
kacsazsír
2-3 fej fokhagyma
só, bors, oregano, pirospaprika
házi erős pista
házi pirosarany
házi darált paprika
1 kis üveg sűrített paradicsom
60 dkg édesburgonya
A vöröshagymát és a fokhagymát a kacsazsíron megdinsztelem, majd a darált húst fehéredésig sütöm rajta. A húst ízesítem a fűszerekkel, erős pistával, pirosarannyal és a darált paprikával. Pici vízzel felöntöm és fedő alatt addig főzöm, amíg a hús meg nem puhul. Utána hozzáadom a sűrített paradicsomot. Fedő nélkül rotyogtatom tovább, hogy a víz elfőjön róla.
Az édesburgonyát sós vízben megfőzöm, majd összetöröm.
Jénaiba simítom a húst, majd az édesburgonyát rásimítom.
Az édesburgonyába raktam egy kis párolt mángoldot is, de tetszés szerint lehet petrezselyemzöldet, bazsalikomot is.
180 fokon sütöttem addig, amíg a teteje meg nem pirult.
Ötletet adta: Szemirámisz konyhája
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése