Az az igazság, hogy igazi brassóit szerettem volna, de rossz időpontban tettem hozzá az édesburgonyát, így egy ízvilágában brassói, de amúgy egy összefőtt húsos egytálétel lett belőle, de nem bánom. Annyira ízlett mind a kettőnknek, hogy ma újra meg kellett csinálnom.
Hozzávalók:
tetszés szerint hús, nekem most pulyka medalion volt, kb. 60 dkg
fokhagyma 6-7 gerezd
kacsazsír
majoranna (ízlés szerint, nekem egy nagy marékkal ment)
3 közepes édesburgonya
fél cukkini
só, bors
A kacsazsíron megfuttatom a zúzott fokhagymát, vigyázva, ne piruljon meg. Ráteszem a kockákra vágott húst és fehéredésig sütöm. Megsózom, borsozom és megszórom majorannával. Összesütöm, majd kicsi vízzel felöntöm és fedő alatt hagyom, hogy nagyjából megpuhuljon. Utána mehet a kockákra vágott édesburgonya, majd amikor ez is ress állagú, belerakom a cukkinit.
Összefőzöm az egészet, hagyom kicsit zsírjára sülni.
Forrás: anyukám konyhája :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése