2016. március 11., péntek

Brassói a'la Hugi



Az az igazság, hogy igazi brassóit szerettem volna, de rossz időpontban tettem hozzá az édesburgonyát, így egy ízvilágában brassói, de amúgy egy összefőtt húsos egytálétel lett belőle, de nem bánom. Annyira ízlett mind a kettőnknek, hogy ma újra meg kellett csinálnom.

Hozzávalók:
tetszés szerint hús, nekem most pulyka medalion volt, kb. 60 dkg
fokhagyma 6-7 gerezd
kacsazsír
majoranna (ízlés szerint, nekem egy nagy marékkal ment)
3 közepes édesburgonya
fél cukkini
só, bors

A kacsazsíron megfuttatom a zúzott fokhagymát, vigyázva, ne piruljon meg. Ráteszem a kockákra vágott húst és fehéredésig sütöm. Megsózom, borsozom és megszórom majorannával. Összesütöm, majd kicsi vízzel felöntöm és fedő alatt hagyom, hogy nagyjából megpuhuljon. Utána mehet a kockákra vágott édesburgonya, majd amikor ez is ress állagú, belerakom a cukkinit. 
Összefőzöm az egészet, hagyom kicsit zsírjára sülni.

Forrás: anyukám konyhája :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése