2016. szeptember 17., szombat

Olasz paradicsomleves



A nyári kedvencünk :)

Ezt csak ilyenkor tudjuk enni, mert ez csak friss, lédús, szabadföldi paradicsomból jó. Raktam ugyan el paradicsombefőttet, de abból nagyon sok kellene hozzá, így marad ez amolyan nyáron jól kiérdemelt kedvencnek.. Így biztos nem fogjuk megunni :)

Hozzávalók:
1 kg lédús, szabadföldi paradicsom (én mindig fóti gerezdesből csinálom)
1 nagy fej vöröshagyma
kevés zsiradék, nálam kacsazsír
2 gerezd fokhagyma
só, bors
friss bazsalikom levélből 4-5 db
5 dkg reszelt kemény sajt

Az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát a zsiradékon megfonnyasztom, majd a felszeletelt paradicsomot rádobálom és 2-3 percig főzöm együtt. Fűszerezem, nagyon kevés vízzel (1-2 dl) felöntöm, felforralom. Botmixerrel turmixolom, maradhat picit darabos, majd a reszelt sajtot beleöntöm és összefőzöm.

Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése